28 november VrouwWijs Open Podium in de bibliotheek

aanvang:  19:30 uur
Locatie:    Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34
Entree:     € 3  (daar krijg je ook een kopje koffie of thee voor!)

Vrouwsaam organiseert samen met internationale vrouwendag Hengelo en de bibliotheek iedere laatste donderdag van de maand een open podium. Op 28 november is de feestelijke start met:

een gedicht van stadsdichter Hetty Franken

en

praktische tips over hoe je zelf  kunt bijdragen en hoe mensen zelf bijdragen aan DUURZAAMHEID.

In ieder geval komen de volgende vrouwen aan het woord:

Vera Greutink. Ze heeft een eetbare bostuin (en past daarbij permacultuur toe) met een verscheidenheid aan fruitbomen, kleinfruit, vaste groentes, kruiden en eetbare bloemen in haar achtertuin. In haar tuin in Twekkelo is ze een voedselbos aan het ontwikkelen.
Ze geeft cursussen en schrijft artikelen om andere mensen op weg te helpen. Daarnaast maakt ze ook ontwerpen van eetbare tuinen. Alles over haar manier van tuinieren is te vinden in het boek ‘Tuin smakelijk!‘. Ook is ze hoofdredactrice van “De eetbare tuin”

Nadia Eikhoudt. Zij is de uitdaging aangegaan om haar eigen tiny house te bouwen, waar ze sinds kort woont met haar man en drie kinderen. Ze hebben er alles wat ze nodig hebben. De kinderen hebben bijvoorbeeld elk een kamertje met kastje voor hun spullen, en samen hebben ze zelfs een speelzolder. Ze gebruiken stroom van zonnepanelen, en verder is alles zo milieuvriendelijk als mogelijk uitgedacht. Nadia heeft haar eigen klussenbedrijf “Klusvrouw Hengelo”. Zij neemt een paar buurvrouwen mee, die ook hun ervaringen inbrengen met duurzaamheid.

Over VrouwWijs-avonden:
de avonden zijn voor en door vrouwen. Nieuwe mensen leren kennen, inspiratie en ondersteuning zoeken voor jouw idee, een workshop uitproberen… we geven je een podium!  Doe mee, kom. Deel jouw kennis, creativiteit, netwerk en maak elkaar sterker.
Delen = vermenigvuldigen -dat is de basis waarmee we werken.
Wil je meer info, of zou je iets willen presenteren of een vraag willen stellen en zoek je een podium? Reageer via ons contactformulier van deze website of stuur een mail naar info@vrouwsaam.nl. Wij nemen dan graag contact met je op!

Geplaatst in Agenda.