Internationale Vrouwendag Hengelo

Waarom zouden we vrouwendag vieren eigenlijk? Nou, omdat er nog steeds aandacht nodig is voor gelijkwaardigheid. Gelijkwaardigheid gaat over vrijheid om te zijn wie je bent; gerespecteerd en open ontvangen te worden ongeacht gender, seksualiteit, levensovertuiging of religieuze achtergrond. We hebben ook in Nederland en in Hengelo nog veel werk voor te verzetten.

Jaarlijks evenement op 8 maart

Een jaarlijks evenement op 8 maart dat is onze wens, maar ook meer activiteiten voor en door vrouwen:  structureel én over het jaar verspreid. Vrouwen met elkaar in contact brengen, verbindingen leggen in de stad. Stimuleren dat vrouwen elkaar ontmoeten, inspireren, ondersteunen, doen ontwikkelen. We werken vanuit de gedachte “delen = vermenigvuldigen’. Alle vrouwen hebben kwaliteiten. Samen werken en al die kwaliteiten inzetten… dan bereiken we veel!

We willen de vrouwen eren die ons voor gingen, die gestreden hebben voor gelijkwaardigheid, voor het algemeen vrouwenkiesrecht bijvoorbeeld (in 2019 100 jaar!). We willen een feest om te vieren wat er bereikt is en dat nu er zoveel mogelijkheden zijn.

Thema 2020 Vrijheid
Heb je ideeën, wensen of of zoek je aansluiting bij andere vrouwen om activiteiten rondom 8 maart 2020 te organiseren? Neem contact met ons op! We gaan dan mensen, ideeën en plannen matchen.

Wil je zelf actief een internationale vrouwendag organiseren: kijk eens op https://www.internationale-vrouwendag.nl/voor-organisatoren/

 

Structurele activiteiten door het jaar

Graag steunen we initiatieven om door het jaar heen een aantal activiteiten voor en door vrouwen te realiseren.
Vrouwen met elkaar in contact brengen, verbindingen leggen in de stad. Stimuleren dat vrouwen elkaar ontmoeten, inspireren, ondersteunen, doen ontwikkelen. We werken vanuit de gedachte “delen = vermenigvuldigen’. Alle vrouwen hebben kwaliteiten. Samen werken & al die kwaliteiten inzetten… dan bereiken we veel!

Op dit moment zijn er plannen voor avonden in de bibliotheek en vrouwen dansavonden. Volg onze facebookpagina's van VrouwSaam of Internationale Vrouwendag ... of deze site. Dan blijf je op de hoogte!

Thema 2020 Vrijheid
Heb je ideeën, wensen of of zoek je aansluiting bij andere vrouwen om activiteiten rondom 8 maart 2020 of op andere tijdstippen te organiseren? Neem contact met ons op! We gaan dan mensen, ideeën en plannen matchen.

 

Dank!

We hebben met ontzettend veel plezier aan het programma van dit jaar gewerkt en hebben vele mensen te danken voor alles wat tot stand is gekomen. En dan gaat het niet alleen om onze partners, maar om heel veel mensen die naar ons wilden luisteren, mee wilden brainstormen, tips en trucs met ons wilden delen, ruimte beschikbaar stelden etc. etc..
We willen niemand vergeten. Jullie zijn onze helden en heldinnen. DANK! zonder jullie was het niet gelukt.