Programma Internationale Vrouwendag Hengelo

Programma 2020: aandacht voor vrouwen in Wikipedia!

De vrouwen van Internationale Vrouwendag Hengelo geven op 8 maart dit jaar het podium aan Wikikring-Twente, die met het GenderGap-project de publieke zichtbaarheid van vrouwen wil vergroten. Tijdens de Boekenballade op 8 maart in Metropool kun je ook kennismaken met de mensen van dit project! We hopen jullie daar te ontmoeten!
Het thema van Internationale Vrouwendag 2020 is VRIJHEID.
Vanwege de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Hengelo richt de Wikikring-Twente de spotlights op vrouwen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Hengelo hebben verzet tegen de Duitse bezetting. De Wikikring-Twente heeft op Wikipedia prachtige artikelen over deze vrouwen geschreven. Tijdens de Boekenballade op 8 maart in muziekcafé Metropool zullen deze vrouwen worden geïntroduceerd door Ans Brongers, lid van de Wiki-kring Twente. Ciel van Wikipedia zal vertellen over het Gender-Gap project van Wikipedia, opgezet om meer evenwicht te krijgen tussen artikelen over mannen en vrouwen op Wikipedia. Als voorbeeld dient een schrijfster uit Hengelo die over de Tweede Wereldoorlog geschreven heeft.

Meer info: kijk eens op: www.metropool.nl/agenda/boekenballade-2020 of mail naar Diana Baars, diana.baars@gmail.com of  info@vrouwsaam.nl.
Of volg de facebookpagina's van VrouwSaam en Internationale Vrouwendag Hengelo

In 2019 hadden we een fantastisch programma met de V-mail art tentoonstelling in het Storkpaviljoen, de workshops in de Sterrentuin. Bovendien hadden we een hele fijne samenwerking met bijvoorbeeld de bibliotheek (een lezing van Ellen Pot  over kansen voor vrouwen in de techniek, een lezing over vrouwen in de kunst, de opening van internationale vrouwendag door Hengelose raadsleden vanwege 100 jaar vrouwenkiesrecht) en Museum Hengelo (een speciale middag met films van Hengelose vrouwen, over hun werkend leven). Foto's, korte verslagjes vind je op de facebookpagina "Internationale vrouwendag Hengelo".