V-mail-art project

In samenwerking met het Storkpaviljoen waren wij trotse organisatoren van het V-mail-art project, naar een initiatief van de Hengelose beeldend kunstenares Ria Geerdink.

“V-mail-art” is een internationaal mail-art project, met de titel ‘Heldinnen'. Het project is onderdeel van Internationale Vrouwendag Hengelo 2019. Alle werken, ingestuurd vanuit de hele wereld, werden in het Storkpaviljoen tentoongesteld. Tegelijkertijd met de installatie van Veronica Berkvens, i.s.m. Dieneke vd Weiden, bestaande uit 99 vogels ‘Daar waar we heengaan’.

Finissage

in het Storkpaviljoen
Zaterdag 13 april  2019 | 15:00 uur
met veiling van werken uit de tentoonstelling.
U kon zo in bezit komen van unieke kunstwerken!

De opbrengst gaat naar initiatieven voor en door vrouwen in de beeldende kunst; passend binnen de doelstellingen van de Stichting VrouwSaam.

Via deze link ziet u de werken die werden geveild: V-Mail-Art Veiling

V-mail-art….. project?

V-mail-art. (female art..... vrouwenkunst).

We hebben kunstenaars opgeroepen om via een werk, op het formaat van een briefkaart, te reageren op het thema van internationale vrouwendag #heldinnen én op de vraag of er zoiets als vrouwenkunst bestaat.
Wij hebben namelijk het antwoord op die vraag niet. We merkten wel dat de vraag stellen allerlei interessante reacties, gedachten, ideeën en opvattingen aan de orde stelde. We zijn dan ook heel benieuwd wat de reacties zullen zijn. In de tentoonstelling laten we de ingezonden werken zien (en ook enveloppen, want die zijn soms al een kunstwerk op zich).
Op dit moment hebben we al inzendingen uit Hengelo, Enschede, Spanje, Hongarije, de Verenigde Staten van Amerika, Oostenrijk, Griekenland.

Heldinnen: het thema van internationale vrouwendag 2019

Waarom V-mail-art?

De Verenigde Naties vraagt dit jaar op internationale vrouwendag met name aandacht voor gelijkwaardigheid van vrouwen in de kunst en de techniek. Daar willen we graag bij aansluiten. Het is bijvoorbeeld nog steeds zo dat vrouwen in de kunst minder zichtbaar zijn, minder betaald worden etc.

Mail-art is een beweging uit de vorige eeuw. Mail-art kunstenaars wisselden via poststukken hun kunstwerken uit en bereikten zo meer én meer diverse platforms voor hun werk. Ze organiseerden eigen projecten met tentoonstellingen en gaven eigen publicaties uit. Mail-art werd oorspronkelijk vaak gemaakt met behulp van stencils, zelfgemaakte stempels, xerografie en fotokopieerapparaten.

In ons project hebben we het te gebruiken materiaal vrij gelaten (zie onze call for entries).
De werken worden geveild (op 13 april bij de finissage). De opbrengst zal worden beheerd door de Stichting VrouwSaam en is bedoeld om kunstprojecten voor en door vrouwen mogelijk te maken.
Ook kun je nagenieten van een digitale catalogus. Die catalogus kun je tzt terugvinden via de sites van het Stork-paviljoen en de Stichting VrouwSaam. Alle deelnemende kunstenaars krijgen  een pdf-versie van de catalogus.

Waarom in het Storkpaviljoen?

het Storkpaviljoen staat ten dienste van de gemeenschap en wil in Hengelo bijdragen aan de onderlinge verbindingen tussen mensen, instanties, bedrijven in de stad. Bijdragen aan een bruisend Hengelo. Het Paviljoen organiseert graag samen met anderen bijeenkomsten, workshops, kleine optredens en tentoonstellingen.
Voor meer informatie over het paviljoen verwijzen wij je graag naar de website van Storkpaviljoen.

Locatie van het paviljoen:
Storkpaviljoen – Lansinkesweg 1 – 7553 AE te Hengelo
Openingstijden: wo t/m za. 13:00 – 17:00 uur